FAQ

Ce este "Privește orașul!"?
Privește orașul este o campanie ce își propune să strângă și să împărtășească povești despre orașul Timișoara.


Care este scopul proiectului?
Campania își propune să descopere poveștile ce compun orașul, oraș văzut ca sumă de amintiri, trăiri și proiecții, percepții personale și colective ce împreună creează și definesc imaginea orașului. Dorim să descoperim relația dintre om și loc, dintre cetățean și spațiul orașului, prin intermediul poveștilor. Campania se adresează în primul rând comunității, fiind un apel către locuitorii orașului să își spună propria poveste despre oraș, oameni, locuri și să o împărtășească comunității. Ne dorim ca această campanie să reprezinte o platformă de dialog cu publicul larg și cetățenii orașului, un mod prin care îi invităm să participe la modelarea orașului și a unui mediu urban sănătos.


Cine poate participa?
Campania este deschisă tuturor celor ce au o poveste de spus despre oraș.


Există o vârstă minima pentru cei ce pot trimite povești?
Campania #Privește orașul este adresată tuturor, neexistând o vârstă minimă.


Pot trimite mai multe povești?
Da, nu există un număr maxim de povești trimise.


Pot trimite povești anonim?
Da, poveștile pot fi trimise și anonim.


În ce limbă trebuie scrisă povestea?
Poveștile vor fi scrise în limba română.


Despre ce oraș trebuie să fie povestea?
Poveștile trebuie să aibă legătură cu orașul Timișoara. Povești întâmplate în oraș, povești despre oraș, legende urbane sau povești de ficțiune, toate trebuie să se raporteze într-un anumit mod la orașul Timișoara.


Cum pot trimite povești?
Poveștile pot fi încărcate pe site-ul www.privesteorasul.com, sau prin intermediul cartolinei #Privesteorasul.


Ce este o cartolină?
Cartolina #Privește orașul este un instrument de colectare și expunere a poveștilor având un câmp special unde acestea pot fi scrise. După ce este completată, poate fi lăsată orașului, agățată în diferite locuri din oraș, sau poate fi adusă la punctele de colectare ale cartolinelor.


Unde pot găsi cartoline?
Cartolinele #Privește orașul pot fi găsite în locațiile partenere . Lista acestor locații poate fi găsită la rubrica Parteneri


Unde pot lăsa cartolinele?
Cartolinele completate pot fi lăsate oriunde în oraș, în locuri ce au legătură cu povestea, sau pot fi aduse la punctele de colectare a cartolinelor: Lista acestor locații poate fi găsită la rubrica Parteneri


Până când pot trimite povești?
Poveștile pot fi trimise până la data de 1 Noiembrie 2016.


Cine va citi poveștile?
Poveștile sunt adresate tuturor, acestea având un caracter public.


Cine va alege care povești vor fi illustrate?
Poveștile alese spre a fi ilustrate vor fi selectate de câtre organizatorii campaniei.


Există premii?
Un număr de 10 povești for fi selectate spre a fi ilustrate și expuse în spațiul public.


Cât de lungă poate să fie povestea?
Povestea ar trebui să nu depășească 120 de cuvinte


Unde va apărea povestea mea?
Poveștile vor apărea în mediul digital pe site-ul www.privesteorasul.com, și vor fi preluate de rețelele de socializare ale campaniei. O serie de povești selectate vor fi ilustrate și expuse în spațiul public alături de ilustrația aferentă. În urma campaniei se va publica în mediul online un catalog cu povești despre oraș.


Cum vor fi anunțați cei ale căror povești vor fi ilustrate?
Autorii poveștilor selectate spre a fi ilustrate vor fi contactați prin e-mail. În cazul în care va fi aleasă spre ilustrare o poveste trimisă anonim sau una colectată din oraș fără a fi urcată pe website, aceasta își va păstra caracterul anonim. Nu se acceptă revendicări ulterioare asupra poveștilor


Ce drepturi de autor vor avea organizatorii asupra poveștii mele?
Participând la campanie, autorul asigură dreptul organizatorilor de a edita, publica, distribui și copia povestea. În toate mediile în care povestea va apărea aceasta va fi însoțită de numele și profesia autorului – cu permisiunea acestuia.


Cine sunt organizatorii campaniei?
Campania este organizată de către Ordinul Arhitecților din România, filiala teritorială Timiș și face parte din BETA – Bienala Timișoreană de Arhitectură.